KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Tacy sami

Zajęcia "Wszyscy jesteśmy tacy sami" prowadzą: Sylwia Barlak i Paulina Tryngiel.

W przedszkolu dzieci uczą się i rozwijają poprzez zabawę, ruch i własne doświadczenia. Grypy przedszkolne coraz częściej składają się z dzieci o różnych potrzebach rozwojowych, charakterach i temperamentach stając się grupami integracyjnymi. Integracja jest dwustronnym procesem w którym dzieci niepełnosprawne zostają włączone do grupy dzieci zdrowych, w wyniku, którego każdy od każdego czegoś się uczy. Każdy musi znaleźć swoje miejsce w grupie i poradzić sobie z trudnościami. Integrację realizujemy jako formę wspólnej zabawy, nauki, wychowania i pomocy, która ma na celu nawiązywanie pozytywnych relacji interpersonalnych między przedszkolakami. Zajęcia „Wszyscy jesteśmy tacy sami” umożliwiają pokonywanie trudności w nawiązywaniu kontaktów między dziećmi, pogłębiane więzi wewnątrzgrupowej, wytworzenie przyjaznej atmosfery oraz zdobywanie wzajemnego zaufania przez dzieci.

Zajęcia prowadzą :
Sylwia Barlak - grupa Żabki, Paulina Tryngiel -  grupa Stokrotki.