KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

O nas

Przedszkole nr 5 Jaś i Małgosia mieści się w dwóch budynkach. Składa się z pięciu przestronnych, jasnych sal edukacyjnych, kuchni, łazienek i szatni, a także pomieszczeń biurowych. Przedszkole jest odremontowane, zadbane, dostosowane do potrzeb osób niepełnosprawnych. Placówka cieszy się dobrą opinią wśród rodziców.

Nasze atuty to:

- ciepła, miła, życzliwa, przyjazna atmosfera;
- kompetentna i zaangażowana kadra;
- bogato wyposażone sale edukacyjne;
- duży, bogato wyposażony plan zabaw;
- ogródek dydaktyczny "Tajemniczy Ogród Jasia i Małgosi"
- smaczna, domowa kuchnia;
- dbałość o bezpieczeństwo i dobre samopoczucie dzieci.

Przedszkole czynne jest od poniedziałku do piątku w godzinach 6:30 - 17:00

Nasz hymn: MALOWANY WÓZEK 

Malowany wózek, para siwych koni
Pojadę daleko, nikt mnie nie dogoni
Pojadę daleko, po ubitej dróżce
Tam gdzie stoi mała chatka na koguciej nóżce. 

Stanę przed tą chatką, będę z bicza trzaskał:
"Wyjdźże Babo Jago, wyjdźże jeśli łaska!"
Wyjdzie Baba Jaga, stara, całkiem siwa
Spyta swoim grubym głosem: "Kto mnie tutaj wzywa?"

"To ja Babo Jago chciałam ciebie prosić
Żebyś nie więziła Jasia i Małgosi,
Bo jak nie, to powiem rzecz Ci nieprzyjemną
„Będziesz miała Babo Jago do czynienia ze mną!" 

"Strzeż się czarownico!" - krzyknę wniebogłosy,
Że aż Babie Jadze staną dęba włosy.
I koniki pognam, "Hop! hop!" krzyknę na nie
I wrócę do swej mamy na drugie śniadanie.