Dla rodziców
Jadłospis
Poniedziałek: 14.04.2025
Śniadanie I: Bagietka z ziarnami, chleb żytni, pasta jajeczna z rzodkiewką i szczypiorkiem, herbata, kakao.
Śniadanie II: Jabłko.
Obiad: Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami, kluski z serka homogenizowanego, kompot.
Podwieczorek: Chleb wiejski z masłem, parówka, ketchup, herbata, truskawki.
Alergeny: gluten, mleko, seler, jajka
Wtorek: 15.04.2025
Śniadanie I: Bagietka pszenna z masłem, dżem brzoskwiniowy, płatki kukurydziane na mleku.
Śniadanie II: Gruszka.
Obiad: Rosół z makaronem, potrawka z kurczaka, ziemniaki, marchew gotowana, kompot.
Podwieczorek: Chleb wiejski z masłem, szynka, pomidor, szczypiorek, sałata, herbata, winogrona.
Alergeny: gluten, seler, mleko, jajka
Środa: 16.04.2025
Śniadanie I: "Kolorowe kanapki" - bagietka z ziarnami, chleb żytni, szynka, jajko gotowane, ser żółty, sałata, papryka, rzodkiewka, kiełki, herbata z cytryną.
Śniadanie II: Jabłko.
Obiad: Grysikowa, makaron z sosem pieczarkowym, kompot.
Podwieczorek: Chałka drożdżowa z powdłami śliwkowymi, herbata z cytryną, banan.
Alergeny: gluten, seler, mleko, jajka
Czwartek: 17.04.2025
Śniadanie I: Bagietka pszenna z masłem, płatki czekoladowe kulki na mleku.
Śniadanie II: Gruszka.
Obiad: Pomidorowa z ryżem, kotlet mielony, ziemniaki, mizeria, kompot.
Podwieczorek: Chleb wiejski z masłem, szynka, sałata, pomidor, herbata, winogrono.
Alergeny: gluten, mleko, seler, jajka
Piątek: 18.04.2025
Śniadanie: Bagietka z ziarnami, twarożek z miodem, kakao, herbata.
Śniadanie II: Gruszka.
Obiad: Zacierkowa, ryba smażona, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot.
Podwieczorek: Jogurt owocowy, ciasteczka zbożowe, chrupki bananowe, marchew.
Alergeny: mleko, gluten, seler, jajka