Dla rodziców
Jadłospis
Poniedziałek: 17.11.2025
Śniadanie I: Bagietka z ziarnami, chleb żytni z masłem, twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką, herbata, kakao.
Śniadanie II: Gruszka.
Obiad: Zalewajka z ziemniakami, placki z jabłkami, kompot.
Podwieczorek: Chleb wiejski z masłem, frankfurtki, ketchup, herbata z cytryną, mandarynka.
Alergeny: gluten, mleko, seler, jajka
Wtorek: 18.11.2025
Śniadanie I: Bagietka pszenna z masłem, dżem truskawkowy, płatki kukurydziane na mleku.
Śniadanie II: Gruszka.
Obiad: Fasolowa, pulpety wieprzowe w sosie własnym, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, kompot.
Podwieczorek: Chleb wiejski, chleb razowy, pasta z tuńczyka, herbata, banan.
Alergeny: gluten, seler, mleko, jajka
Środa: 19.11.2025
Śniadanie I: Kolorowe kanapki - bagietka wieloziarnista, chleb żytni, kabanos, kulki mozzarelli, rukola, pomidor, kiełki, herbata z cytryną.
Śniadanie II: Jabłko.
Obiad: Parzybroda, spaghetti alla carbonara, kompot.
Podwieczorek: Budyń waniliowy, mini pączki, winogrono.
Alergeny: gluten, seler, mleko, jajka
Czwartek: 20.11.2025
Śniadanie I: Chałka drożdżowa z serkiem waniliowym, płatki czekoladowe na mleku.
Śniadanie II: Gruszka.
Obiad: Zupa szczawiowa z ryżem, udko pieczone, ziemniaki, kalafior gotowany z masłem i bułką tarta, kompot.
Podwieczorek: Chleb wiejski z masłem, pasztet, ketchup, herbata, banan.
Alergeny: gluten, mleko, seler, jajka
Piątek: 21.11.2025
Śniadanie: Bagietka z ziarnami z masłem, szynka, sałata, pomidor, ogórek, herbata.
Śniadanie II: Jabłko.
Obiad: Krupnik, pierogi z serem, kompot.
Podwieczorek: Chleb wiejski z masłem, ser żółty, wędlina, sałata, rzodkiewka, ogórek, herbata, winogrono.
Alergeny: mleko, gluten, seler, jajka
