Dla rodziców
Jadłospis
Poniedziałek: 31.03.2025
Śniadanie I: Bagietka z ziarnami, chleb żytni, jajko gotowane, ketchup, herbata, kakao.
Śniadanie II: Gruszka.
Obiad: Ogórkowa z ziemniakami, placki z jabłkiem, kompot.
Podwieczorek: Chleb wiejski z masłem, szynka, sałata, ogórek, herbata z cytryną, mandarynka.
Alergeny: gluten, mleko, seler, jajka
Wtorek: 01.04.2025
Śniadanie I: Bagietka pszenna z masłem, dżem, serek waniliowy, płatki kukurydziane na mleku.
Śniadanie II: Kiwi.
Obiad: Zupa jarzynowa, spaghetti bolognes, kompot.
Podwieczorek: Chleb wiejski z masłem, szynka, pomidor, sałata, herbata, winogrono.
Alergeny: gluten, seler, mleko, jajka
Środa: 02.04.2025
Śniadanie I: "Kolorowe kanapki" - bagietka z ziarnami, chleb żytni, szynka, jajko gotowane, ser żółty, sałata, papryka, rzodkiewka, kiełki, herbata z cytryną.
Śniadanie II: Jabłko.
Obiad: Grochowa z ziemniakami, naleśniki z dżemem, kompot.
Podwieczorek: Chleb wiejski z masłem, szynka, ogórek, sałata, herbata, winogrono.
Alergeny: gluten, seler, mleko, jajka
Czwartek: 03.04.2025
Śniadanie I: Bułka pszenna z masłem, płatki czekoladowe kulki na mleku.
Śniadanie II: Gruszka.
Obiad: Pieczarkowa z makaronem, kotlet drobiowy, ziemniaki, sałata ze śmietaną, kompot.
Podwieczorek: Chleb wiejski z masłem, wędlina, sałata, pomidor, kiełki, herbata, banan.
Alergeny: gluten, mleko, seler, jajka
Piątek: 04.04.2025
Śniadanie: Bagietka z ziarnami, chleb żytni, szynka, sałata, rzodkiewka, pomidor, ogórek, herbata.
Śniadanie II: Gruszka.
Obiad: Ryżanka, dorsz smażony, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot.
Podwieczorek: Kasza manna z truskawkami, bułeczki drożdżowe.
Alergeny: mleko, gluten, seler, jajka