Dla rodziców
Jadłospis
Poniedziałek: 15.09.2025
Śniadanie I: Bagietka z ziarnami, chleb żytni z masłem, serek naturalny z rzodkiewką, herbata, kakao.
Śniadanie II: Jabłko.
Obiad: Zalewajka z ziemniakami, naleśniki z serem/ z dżemem, kompot.
Podwieczorek: Chleb wiejski z masłem, szynka, sałata, pomidor, herbata, arbuz.
Alergeny: gluten, mleko, seler, jajka
Wtorek: 16.09.2025
Śniadanie I: Bagietka pszenna z masłem, dżem truskawkowy, płatki kukurydziane na mleku.
Śniadanie II: Gruszka.
Obiad: Zupa grochowa, makaron z kurczakiem w sosie z suszonych pomidorów i rukoli, kompot.
Podwieczorek: Chleb wiejski z masłem, pasta z tuńczyka, herbata, banan.
Alergeny: gluten, seler, mleko, jajka
Środa: 17.09.2025
Śniadanie I: Kolorowe kanapki - bagietka, chleb żytni, szynka, sałata, papryka, rzodkiewka, kiełki, herbata z cytryną.
Śniadanie II: Jabłko.
Obiad: Czerwony barszcz zabielany z ziemniakami, spaghetti alla carbonara, kompot.
Podwieczorek: Kisiel truskawkowy, bułeczka drożdżowa, marchew.
Alergeny: gluten, seler, mleko, jajka
Czwartek: 18.09.2025
Śniadanie I: Bagietka rodzinna z masłem, płatki czekoladowe na mleku.
Śniadanie II: Gruszka.
Obiad: Ryżanka, kotlet mielony z ziemniakami i zasmażanymi buraczkami, kompot.
Podwieczorek: Chleb wiejski z masłem, frankfurterki, ogórek zielony w słupkach, ketchup, herbata, banan.
Alergeny: gluten, mleko, seler, jajka
Piątek: 19.09.2025
Śniadanie: Bagietka z ziarnami, szynka, sałata, pomidor, ogórek, herbata z cytryną, kakao.
Śniadanie II: Gruszka.
Obiad: Pomidorowa z makaronem, krokiety z jajka, ziemniaki, sałata ze śmietaną, kompot.
Podwieczorek: Chleb wiejski z masłem, ser żółty, wędlina, sałata, rzodkiewka, ogórek herbata z cytryną, winogrono.
Alergeny: mleko, gluten, seler, jajka