KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Dla rodziców

Jadłospis

Poniedziałek: 19.10.2020

Śniadanie I: Bułka z masłem, polędwica, sałata, ogórek zielony, kakao.

Śniadanie II: Śliwka.

Obiad: Krupnik z ziemniakami, placki z jabłkami, deser owocowy, kompot.

Podwieczorek: Chleb wiejski z masłem, ser żółty, pomidor, herbata z cytryną, banany.


Alergeny: gluten, mleko, seler, jajka


Wtorek: 20.10.2020

Śniadanie I: Bagietka wieloziarnista z masłem, płatki kukurydziane na mleku.

Śniadanie II: Śliwka.

Obiad: Pomidorowa z ryżem, ziemniaki, filet z indyka w sosie, surówka z kapusty pekińskiej, kompot wiśniowy.

Podwieczorek: Chleb z masłem pasta jajeczna z rzodkiewką i szczypiorkiem, winogrono, herbata z cytryną.


Alergeny: gluten, seler, mleko, jajka


Środa: 21.10.2020

Śniadanie I: Bagietka wieloziarnista z masłem, szynka, pomidor, banany, kakao.

Śniadanie II: Soczek owocowy.

Obiad: Fasolowa z ziemniakami, kluski leniwe z masłem i bułeczką, kompot.

Podwieczorek: Chleb wiejski z masłem, pasta rybna, ogórek kwaszony, herbata owocowa, jabłko.


Alergeny: gluten, seler, mleko, jajka


Czwartek: 22.10.2020

Śniadanie I: Bagietka wieloziarnista z masłem, kulki zbożowe na mleku.

Śniadanie II: Gruszka.

Obiad: Zacierkowa, ziemniaki, kotlet mielony, surówka z buraczków, kompot.

Podwieczorek: Chleb wiejski z masłem, serek biały aksamitny, ogórek zielony, szczypiorek, herbata z cytryną, arbuz.


Alergeny: gluten, mleko, seler


Piątek: 23.10.2020

Śniadanie: Bagietka wieloziarnista z masłem, szynka wiejska, sałata, pomidor, kakao.

Śniadanie II:  Winogrono.

Obiad: Biały barszcz z makaronem, ziemniaki, ryba, surówka z kiszonej kapusty, kompot.

Podwieczorek: Galaretka, ciasteczka z jabłkami, mandarynka.


Alergeny: mleko, gluten, seler


Poniedziałek: 26.10.2020

Śniadanie I: Bagietka wieloziarnista z masłem, jajko gotowane, ogórek zielony, szczypiorek, winogrono, kakao

Śniadanie II: Mus owocowy.

Obiad: Zalewajka z ziemniakami, racuchy, jogurciki vege, kompot truskawkowy.

Podwieczorek: Chleb wiejski z masłem, szynka wiejska, pomidor, herbata owocowa, banany.


Alergeny: gluten, mleko, seler, jajka