KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Motylki

Nauczyciel prowadzący: Barbara Dankiewicz 
Pomaga: Małgorzata Waracka

e-mail - Barbara Dankiewicz: ba-dankiewicz@wp.pl

Harmonogram wydarzeń w roku szkolnym 2020/2021

Tematy kompleksowe:

Wrzesień:
1. W przedszkolu
2. Droga do przedszkola
3. Oto ja

Październik:
1. Owoce
2. Warzywa
3. Jesień w parku
4. Jesienią w lesie

 

Roztańczony Dzień Nauczyciela

14 października obchodzimy Dzień Edukacji Narodowej zwany popularnie Dniem Nauczyciela. Z tej okazji grupa Motylki wykonała program taneczny. Dzieci zatańczyły dwa tańce, które zostały zaprezentowane naszym paniom wraz z życzeniami.W gronie przedszkolaków powitaliśmy Teresę i Miłosza!

Owocowe szaszłyki

Jesień to czas zbiorów owoców i warzyw. W tym tygodniu rozmawialiśmy o owocach: nazywaliśmy je, określaliśmy kolor i wielkość, porównywaliśmy. W piątek wykonaliśmy szaszłyki. To była trudna praca, ale bardzo ... smaczna. Owoce wędrowały i do buzi i na wykałaczkę.

Wycinamy nożczkami

Dzisiaj wycinaliśmy nożyczkami czerwone jabłuszka. Cóż to była za trudna praca - trzeba było dokładnie na linii ustawić nożyczki (nazwaliśmy ję "zęby krokodyla") i ciąć kartkę. To nie była łatwa praca - nożyczki uciekały, trudno było chwycić je palcami. Ale staraliśmy się bardzo. Efekty naszej pracy są na wystawie.

Dzień Spadającego Liścia

Dzień Spadającego Liścia czy powitanie jesieni w grupie Motylki odbyło się "śpiewająco". Najpierw przypomnieliśmy sobie oznaki jesieni, a potem zatańczyliśmy do piosenki "Kolorowe listki"."Kolorowe listki z drzewa spaść nie chciały,kolorowe listki na wietrze szumiały..."