KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Motylki

Nauczyciele prowadzący: Ewa Rutkowska, Beata Gawrońska
Nauczyciel wspomagający: Sylwia Barlak
Pomagają: Anna Grzanka i Małgorzata Kabzińska

Beata Gawrońska - e-mail dla grupy: gawronicha@gmail.com 
Ewa Rutkowska - e-mail dla grupy: jas-malgosia5@wp.pl
Sylwia Barlak - e-mail grupy:nauczycielka3grupamotylki@wp.pl

 

kolory

15.06.2020

kolory

15.06.2020

15.06.2020r. Temat dnia: Żółty1. Gimnastyka – gimnastyka buzi i języka. 2. Rozruszanki- zabawy ruchowe 3. Powitanka-rymowanka. 4. „Tropem kolorów” – zabawa twórcza. 5. „Żółty” – zabawa ruchowa orientacyjno-porządkowa. 6. „Zab...

Tematy dnia: "W przedszkolu"; "Na pomoc"; "W sklepie"; "W piekarni" 8.06.2020 r."W przedszkolu"„Kucharka” – zabawa paluszkowa. Rozwijanie sprawności palców dłoni.„Kim zostanę w przyszłości?” – rozmowa na podstawie opowiadania.„Wielkie porządki” &...

Tematy dnia: "W przedszkolu"; "Na pomoc"; "W sklepie"; "W piekarni". 8.06.2020 r."W przedszkolu"„Kucharka” – zabawa paluszkowa. Rozwijanie sprawności palców dłoni.„Kim zostanę w przyszłości?” – rozmowa na podstawie opowiadania.„Wielkie porządki” &n...

1.06.2020Temat dnia: Mój ulubiony kolega.1.„Zawody języczków” – gimnastyka buzi i języka, ćwiczenia narządów mowy.2.„Przeprawa przez rzekę”- zabawa na dobry początek dnia rozwijająca skoczność.3.„O kim mówię?” – zabawa słownikowa, ...

25.05.2020r.  Temat dnia: Pies – przyjaciel człowieka1. „Szczeniaki” – zabawa paluszkowa wg Małgorzaty Barańskiej. 2. Zabawy ruchowe na dobry początek dnia. 3. „Przyjaciele Tupa” – rozmowa z dziećmi na podstawie ilustracji. 4. „Pies goni kota” ...

Tematy dnia: "Portret rodzinny"; "Rodzinne gotowanie"; "Razem jest wesoło"; "Upominki dla rodziców"; "Święto mamy i taty".  18.05.2020 r."Portret rodzinny"„Kim są moi rodzice?” – swobodne wypowiedzi dzieci;"Łąka" – zabawa taneczna przy piosence.Powitanka-rymowanka ...

11.05.2020Temat dnia: Rośliny na łące.1.„Wędrujące palce” – masażyk, rysowanie na plecach z recytacją wiersza.2. „Tup odwiedza łąkę” – rozmowa na temat roślin na łące.3. „Bocian i żaby”- zabawa ruchowa.4. „Wyścig żuków”- zabawa ruchowa na czwo...

 04.05.2020r.Temat dnia: Moja ulubiona książka.1. ”Nikt się nie spodziewa”- zabawa na dobry początek dnia.2. „Moja ulubiona książka” – rozmowa z dzieckiem.3. „Liczymy książki” – zabawa muzyczno- ruchowa.4. „Ulubiona książka Tupa” – kolor...

Tematy dnia: "Na mojej ulicy"; "Mieszkam w..."; "Stroje ludowe"; "Polska - moja ojczyzna"; "Flaga Polski" 27.04.20"Na mojej ulicy"„Ułóż tak samo” – zabawa dydaktyczna rozwijająca percepcję wzrokową.Powitanka-rymowanka – rozwijanie więzi społecznej w grupie.„Na moj...