KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Programowanie

Zajęcia "Programowanie w przedszkolu" prowadzi Ewa Rutkowska. 

Harmonogram zajęć "Programowanie w przedszkolu" od 1X do 31XII2020 r.

Środa:

10.00-10.45 - Stokrotki

10.45-11.30 - Pszczółki

Czwartek:

11.00-11.45 - Pszczółki

11.45-12.45 - Żabki

12.45-13.30 - Stokrotki

Piątek:

10.30-11.00 - Motylki

11.00-11.30 - Biedronki

30.09.20 - 1.10.2020 r. "Jesień kolorami zakodowana"

Dzieci we wszystkich grupach, oprócz "Stokrotek", po raz pierwszy zetknęły się z nowymi zajęciami. Rozmawiały na temat sadu oraz owoców w nim rosnących. Na kolejnych zajęciach pod tą samą nazwą, "Stokrotki" i "Pszczółki" układały kasztanowca z listków i kasztanów. Grupa "Żabki" zapoznając się tematem rysowała kratkowego węża.

7 - 9.10.2020 r. "Jesień na talerzu"

"Pszczółki" i "Stokrotki" odkodowywały ukryty obrazek we współrzędnych. Na kolejnych zajęciach wszystkie grupy próbowały zrobić sałatkę owocową poprzez układanie sudoku. Starsze grupy z 5 elementów, młodsze 3 elementów.

14 -16.10.2020 r. "Warzywnie, owocowo, zdrowo..."

Dzieci z grupy "Biedronki" i "Motylki" zapoznały się z robotem Mindem. Uczyły się, jak poruszać się po kratownicy. Programowały robota Minda żeby zbierał z wyznaczonych pól owoce.

Pozostałe grupy zapoznały się z robotem Ozobotem. Utrwaliły wiadomości dotyczące sadu i owoców w nim rosnących. Podczas pracy indywidualnej przy stolikach, malowały drogę dla Ozobota w kształcie i kolorze wybranego owocu oraz wpisywały kod "Stop" lub "Zawróć". Dzieci, które prawidłowo wykonały zadanie, cieszyły się z jazdy Ozobota po wyznaczonej trasie.

15.10.2020 r. "Jesień w lesie"

Osłuchanie z piosenką "Zbieramy grzyby". Omówienie grzybów jadalnych i trujących podczas oglądania prezentacji multimedialnej. Zapoznanie z kodami dla Ozobota "skręć w prawo" i "skręć w lewo". Kolorowanie i kodowanie konturów grzybka tak aby Ozobot jeździł po obwodzie.