KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Czytelniczy 2018/2019

Zakładka do książki- konkurs plastyczny

W ramach edukacji czytelniczej przedszkolaki ze wszystkich grup wiekowych wykonały zakładki do swojej ulubionej książki. Dzieci wiedzą jak należy dbać o książki a kolorowe zakładki sprawią, że chętniej sięgną po swoją ulubioną bajkę....

Wycieczka do biblioteki

10 maja grupa Stokrotki wybrała się na wycieczkę do biblioteki powiatowej w Łowiczu. Na miejscu przywitała nas sympatyczna pani bibliotekarka, która oprowadziła nas po salach z księgozbiorem. Wiemy, jaka jest różnica między księgarnią a biblioteką, umiemy wypożyczać książki oraz wiemy, jak należy zachowyw...

W bibliotece

08.05.2019
W bibliotece

W bibliotece

08.05.2019

Dnia 8 maja dzieci z grupy "Żabki" uczestniczyły w zajęciach zorganizowanych przez Bibliotekę Miejską w Łowiczu. W programie było: zwiedzanie biblioteki, wysłuchanie bajki czytanej przez panią bibliotekarkę. Na zakończenie dzieci wykonały zakładkę do swojej książki oraz narysowały portret najlepszego bibliotekarza....

Międzynarodowy Dzień Książki

Drugiego kwietnia grupę "Biedronki" odwiedziła mama Oskarka. Przeczytała dzieciom bardzo ciekawe bajeczki z serii „Świat Emocji”. Pani Angelika nawiązała z dziećmi bardzo dobry kontakt. Przedszkolaki w skupieniu z ogromnym zainteresowaniem i zaciekawieniem uważnie słuchały, a panująca cisza oznaczała, że wy...

Konkurs czytelniczy - Okladka do ulubionej baśni

W pierwszy dzień wiosny 21 marca odbyło się rozstrzygnięcie konkursu pt. "Okładka do ulubionej baśni". Tuż po wiosennym teatrzyku zaprezentowanym przez dzieci z koła teatralnego Zespół Czytelniczy wyłonił zwycięzców konkursu. Wpłynęło 22 prace konkursowe. Ocenialiśmy pomysłowość, staranność, samodzielność...

Każdy lubi bajki

Dnia piątego lutego w grupie Pszczółek pojawił się niecodzienny gość- Królewna Śnieżka, w rolę której wcieliła się pani Paulina Tryngiel. Podczas atrakcyjnych zajęć dzieci miały okazję przypomnieć swoich ulubionych bajkowych bohaterów, którzy bawią i uczą. Dzieci wspólnie odgad...

Legenda o toruńskich piernikach

Na początku grudnia w ramach akcji "Cała Polska czyta dzieciom" zaprosiliśmy do naszego przedszkola wyjątkowego gościa pana Jacka Bareja, który jest zawodowym żołnierzem. Duże zainteresowanie wśród przedszkolaków wzbudził mundur Pana Jacka. Nasz gość przeczytał przedszkolakom interesującą legendę o...

Akcja "Cała Polska czyta dzieciom"

Dnia 28 listopada w naszym przedszkolu wizytę złożyli policjanci: sierżant sztabowy Radosław Pawlata oraz sierżant Paulina Banasiak z Komendy Powiatowej Policji z Wydziału Prewencji w Łowiczu. W ramach akcji "Cała Polska czyta dzieciom" przeczytali przedszkolakom polskie legendy pt. "Poznańskie koziołki" oraz "Dlaczego...