KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: Pszczółki

Święto Niepodległości

Dnia 10 listopada w naszym przedszkolu obchodziliśmy uroczystość z okazji "Dnia Niepodległości". Wszystkie dzieci odświętnie ubrane przedstawiły krótki program artystyczny - wiersze i piosenki patriotyczne. Odbył się również konkurs piosenki żołnierskiej. Zaśpiewaliśmy pieśń "Rozkwitały pąki białych róż":)

Dzień postaci z bajek

5 listopada w naszej grupie obchodziliśmy "Dzień postaci z bajek". Z tej okazji każdy z nas mógł stać się królem i królową:). Czytajmy dzieciom tak często, jak to możliwe:)

Zajęcia sportowe

Zajęcia sportowe to nasze ulubione zabawy. Jak jest ciepło to organizujemy je na dworze ale często też bawimy się w sali. Pamiętamy o tym, że nasza rywalizacja ma być "zdrowa". I tak jest:). Nasze konkurencje to nasza zabawa. Raz wygrywa jedna drużyna a raz druga drużyna a często jest remis:)

Kruche ciasteczka

Piątki to często nasze dni kulinarne. Tak też było w ten piątek tj. 30 października. Postanowiliśmy upiec pyszne, kruche ciasteczka. I takie wyszły:) Mniammmmm:)

Jesienne zabawy.

Dziś była bardzo piękna pogoda. Pszczółki postanowiły wykorzystać ten czas na jesienne zabawy na sprzęcie ogrodowym:)

Dzień Nauczyciela

Z okazji Dnia Nauczyciela wszystkie dzieciaki z grupy "Pszczółki" złożyły swoim paniom najserdeczniejsze życzenia i zaśpiewały piosenkę:). Wszystkie panie bardzo, bardzo dziękują:)

Dzień Uśmiechu - wesołe zapiekanki.

W piątek w naszej grupie było bardzo wesoło i radośnie. Był to " Dzień uśmiechu". Każdy się uśmiechał i był bardzo miły dla wszystkich kolegów i koleżanek. Robiliśmy również "wesołe zapiekanki" Naprawdę były bardzo pyszne!!!

Dzień Chłopaka w naszej grupie.

30 września obchodziliśmy " Dzień Chłopaka" , z tej okazji nasi chłopcy dostali medale i coś słodkiego. Lizakami i cukierkami bardzo chętnie podzielili się z naszymi dziewczynkami:)

Sok owocowo - warzywny

W piątek w naszej grupie robiliśmy pyszny sok owocowo - warzywny. Do zrobienia soku użyliśmy jabłek, gruszek, pomarańczy, marchewek.Był bardzo pyszny:)