KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Archiwum promocja zdrowia

Od wielu lat nasze przedszkole prowadzi działania mające na celu promocję zdrowia.

Dnia 26 września 2011 roku nasze przedszkole otrzymało Wojewódzki Certyfikat Przedszkola Promującego Zdrowie.

Przedszkole Promujące Zdrowie - logo

W 2018 Przedszkole otrzymało Krajowy Certyfikat Przedszkola Promującego Zdrowie.Uzyskanie takiego certyfikatu potwierdza fakt, że Koncepcja Przedszkola Promującego Zdrowie została bardzo mocno zakorzeniona w działalności naszej placówki. Od wielu lat priorytetem naszych działań jest troska o zdrowie dzieci, ich prawidłowy rozwój psychofizyczny i społeczny.

      Certyfikat Krajowy

      Nasze przedszkole:

  • tworzy warunki i dba o klimat sprzyjający zdrowiu
  • (miła, życzliwa, przyjazna atmosfera);
  • zwraca szczególną uwagę na planowanie działań, w tym 
    na działania długofalowe;
  • angażuje wszystkich pracowników przedszkola, rodziców, 
    dzieci, przyjaciół i środowisko lokalne do podejmowania 
    działań na rzecz zdrowia własnego i innych ludzi;
  • współpracuje z innymi placówkami promującymi  zdrowie  oraz aktywnymi na rzecz zdrowia;
  • dzieli się wiedzą i doświadczeniem z innymi placówkami oświatowymi z województwa łódzkiego;
  • pozyskuje przyjaciół, sprzymierzeńców i sponsorów.
Zdrowa piosenka

24 maja zespół ds promocji zdrowia oraz ds ekologii zorganizował KONCERT ZDROWEJ PIOSENKI. Dzieci z poszczególnych grup przedstawiły piosenki, które mówiły o zdrowiu, czystości i ekologii. koncert odbył się na boisku przedszkolnym. Wszędzie było słychać muzykę i śpiew. Przechodnie zatrz...

Tor przeszkód na wesoło

23 kwietnia 2019 pięcioosobowa delegacja dzieci z najstarszej grupy wiekowej  - Stokrotki wzięła udział w zawodach sportowych zorganizowanych w Przedszkolu nr 3 w Łowiczu. Dzieci miały do pokonania kilkanaście konkurencji sportowych. Ważny był nie tylko wynik zawodów,ale też dobra zabawa. Dlatego też hasłem...

Żyj zdrowo - baw się na sportowo

Pod tym hasłem odbył  się międzyprzedszkolny konkurs o zdrowiu. Pięcioosobowe delegacje z zaprzyjaźnionych przedszkoli promujących zdrowy styl życia pokonywały różne konkurencje. Na przykład: układały przejście dla pieszych, wykonywały plakat przedstawiający alarmowe numery telefonów, rozwiązywały za...

Spotkanie z panią pielęgniarką

15 marca w przedszkolu gościliśmy panią pielęgniarkę. W ciekawy sposób przedstawiła dzieciom zagadnienia zdrowia i czystości. Dzieci wysłuchały bajki, uczestniczyły w badaniach stetoskopem. Wiedzą, jak należy prawidłowo dbać o zdrowie. ...

Warsztaty z dietetykiem w Przedszkolu nr 4

5 marca pięcioosobowa drużyna z grupy Stokrotki wraz z wychowawczynią Barbarą Dankiewicz wzięła udział w warsztatach z dietetykiem panią  dr inż. Agnieszką Wiosetek - Reske. W warsztatach uczestniczyły delegacje w łowickich przedszkoli biorących udział w programie przedszkoli promujących zdrowie. Dzieci przy swoic...

"Aktywnie z rodziną" - konkurs fotograficzny

28 stycznia odbyło się rozstrzygnięcie konkursu fotograficznego pt. "Aktywnie z rodziną".Do przedszkola wpłynęło 8 fantastycznych plakatów, które przedstawiały w jaki sposób dzieci wraz z rodzicami uprawiają sport. Wszystkie prace zostały nagrodzone. Serdecznie gratulujemy: - Basi Morawskiej z gr...

Uzyskanie Krajowego Certyfikatu Przedszkola Promującego Zdrowie

28 listopada w Ośrodku Rozwoju Edukacji w Warszawie odbyło się uroczyste wręczenie Krajowych Certyfikatów „Przedszkole Promujące Zdrowie” i „Szkoła Promująca Zdrowie”.Krajowy Certyfikat nadaje przedszkolu (lub szkole) Minister Edukacji Narodowej na podstawie rekomendacji udzielonej prze...

O zdrowie dbamy, zdrowo się odżywiamy!

19 listopada w Przedszkolu Nr 7 odbyło się rozstrzygnięcie konkursu plastyczno - muzycznego pt. "O zdrowie dbamy, zdrowo się odżywiamy". Przedstawiciele nasze przedszkola w składzie: Helena Wielec, Barbara Morawska, Julia Miziołek, Ksawery Walczak, Franciszek Marszałowski, Antoni Lus, Julia Uczciwek, Natan Laska zaprez...

Światowy Dzień Mycia Rąk

15 października obchodzimy Światowy Dzień Mycia Rąk. UNICEF zapoczątkował to święto w 2008 , by zwrócić uwagę na problem brudnych rąk. Zespół ds promocji zdrowia przedstawił dzieciom prezentację przypominającą o konieczności mycia rąk po wyjściu z ubikacji, po powrocie z placu zabaw, przed posiłkami, po j...

Bieg papieski

14.10.2018
Bieg papieski

Bieg papieski

14.10.2018

14 października odbył się w naszym mieście Bieg Papieski. Ulicami miasta przebiegliśmy od kościoła Chrystusa Dobrego Pasterza do Łowickiej Katedry. Nie było łatwo, gratulujemy wytrwałym rodzicom i dzieciom!...

Ruch to zdrowie

W sobotę - 29 września na łowickich Błoniach odbył się Łowicki Bieg Trzeźwości. Nasi przedszkolacy wzięli udział w biegu na 100 metrów. Było dużo radości zabawy. Gratulujemy i życzymy kolejnych startów!...